Aminor

Maten

Flekksteinbiten er blandt de ypperste delikatesser innen sjømat. 


ImageDen er en svært velsmakende fisk som med riktig tilberedning kan serveres både tradisjonellt, grillet, bakt eller som sushi. 

Det er en nykommer innen sjømat som vi etter hvert vil finne både hjemme ved middagsbordet og på de flotteste restauranter.

Markedet etterspør produkter av steinbit og potensialet er derfor svært stort, både nasjonalt og internasjonalt 

I oppdrett kan man i større grad påvirke smak og konsistens på fiskekjøttet ved foring slik at kvaliteten til enhver tid er på topp.

Hovedproduktet er filet, et svært anvendelig produkt som er ettertraktet både til sushi og som råvare i det tradisjonelle nordiske kjøkkenet.

Restaurant Ohma i Bodø er en av flere restauranter i Bodø som nå har prøv ut og tilberedt sushi av flekksteinbit.


Bon Appètitt!( Foto: Karoline Pettersen )

Image

Image
Flekksteinbit egner seg spesielt til grilling pga. sin faste  struktur.
 
Image
Filet av flekksteinbit - et produkt med mange muligheter ( Foto: Sjømatrådet )


Image
Steinbitens faste konsistens gjør den spesielt egnet på grillen -  ( Foto: Sjømatrådet )

Image
Dampet steinbit er virkelig en delikatesse - ( Foto: sjømatrådet )

Image
Sushi tilberedt på restaurant Oma i Bodø ( Foto: Karlonie Pettersen )